vandebilt.nu
homeOver onsCursussenPakkettenNieuws

Sportmassage Basic

Locatie: Kloostergaarde 16, Schalkwijk ( Utr )
Datum en tijd:Data volgen,  19:00-22:00 (15 lesuren, 5 avonden)                 
Niveau: Beginners / Gevorderden 
Kosten: €395,- excl.btw 
Docenten: gediplomeerde sportmasseurs met 25 jaar + ervaring. 


Sportmassage Basic Ontspanningsmassage versus sportmassage

Bij een ontspanningsmassage worden lichaam en geest tot rust gebracht. Zo'n massage werkt in de buitenste lagen van het spierweefsel. Het is een rustige massage die in eerste instantie bedoeld is om stress te verminderen. Uit stress kunnen diverse lichamelijke klachten ontstaan. De ontspanningsmassage werkt ook preventief. Het resultaat van deze massage wordt namelijk in het geheugen opgeslagen en daaraan kan worden gerefereerd.

De sportmassage gaat een stuk verder. Zo'n massage is veel steviger en niet altijd heel aangenaam. Er wordt diep in de spieren gemasseerd, het bindweefsel wordt losgemaakt en knopen worden aangepakt. Door de sportmassage wordt de doorbloeding van de spieren verbeterd en afvalstoffen verwijderd. Je lichaam kan dan sneller herstellen en je bent dan ook minder gevoelig voor blessures als gevolg van overbelasting. Hoewel de naam 'sportmassage' suggereert dat deze alleen is bedoeld voor sporters, is dat niet waar. Sportmassage werkt feitelijk aan de conditie van de spieren en is dan ook zinvol voor iedereen die activiteiten uitoefent waarbij een beroep wordt gedaan op de spieren. De sportmassage kan vooraf gaan aan het gebruik van de spieren, maar ook achteraf toegepast worden. Ook tijdens de rustmomenten van een inspanningstraject kan sportmassage toegepast worden. Door vooraf te gaan masseren worden de spieren geoptimaliseerd voor een te leveren prestatie. Massage tussen de inspanningen door en na de inspanning houdt en brengt de spieren op niveau. Door het toepassen van sportmassage op de verschillende momenten blijft het lichaam feitelijk een optimale conditie houden om inspanningen te kunnen verrichten.

Voor wie?

Sportmassage wordt uiteraard professioneel toegepast in de betaalde topsport, maar is ook beschikbaar via een aantal gerenommeerde massage-praktijken. Maar, voor iedereen die veel beweegt, of dat nou amateursport is, het werken in de tuin, de verbouwing van een huis, verhuizen of het uitoefenen van een beroep dat een goede conditie vraagt, is sportmassage zinvol. Het leren van de basics van deze vorm van massage is dan ook bedoeld voor aankomende professionals, maar ook voor amateurs die een bijdrage willen leveren aan de conditie van huisgenoten, amateur- sporters, joggers, vrienden, kennissen en collega's.

Opzet van de training

Sportmassage BASIC bestaat uit 5 avonden/dagdelen van 3 uur. Elke bijeenkomst bestaat uit een theoretisch deel en het uitvoeren van praktische oefeningen. De verschillende massagetechnieken die gebruikt worden in de sportmassage komen dan ter sprake. Vervolgens worden die toegepast op de groepen spieren van de nek/schouders, de armen/schouders/nek, de romp en de benen. Dat zijn de spiergroepen waar de sportmassage zich op richt.

Resultaat: Na afloop heeft de cursist kennis van een aantal massagetechnieken en heeft daarmee geoefend op de verschillende lichaamsdelen. Ook is er een begin gemaakt met het theoretisch denkkader dat voor de sportmasseur van belang is. De student is na deze BASIC-training in staat om enkele technieken toe te passen en een bescheiden bijdrage te leveren aan de conditie van iedereen die werk of activiteiten verricht waarbij een goede conditie van belang is.

Sportmassage BASIC is bovenal bedoeld als een kennismaking met het vakgebied. Het kan een start zijn binnen het vakgebied, om vandaaruit verder te gaan met het opdoen van aanvullende praktische vaardigheden en verdere theorie.

Verdere studiemogelijkheden

Na Sportmassage BASIC is verdieping mogelijk. Het vak van sportmasseur bestaat ook uit het doen

van functietesten, het geven van advies en informatie, werkzaamheden zoals tapen en bandageren, het maken van plannen om sporters te begeleiden, het kennen van de theorie op het gebied van anatomie en fysiologie en EHBSO.

Uitvoering

Sportmassage BASIC wordt gegeven in een kleine groep, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt tijdens de oefeningen. De training wordt gegeven door gediplomeerde sportmasseurs met 25 jaar + ervaring. Na elke les krijgt de cursist huiswerk mee. Dat zijn oefeningen die thuis gedaan kunnen worden. Sportmassage leer je vooral door veel te oefenen.


Lesprogramma Sportmassage BASIC

             Les 1 Massagetechnieken en grepen

 •   Rekken, strekken, intermitterend drukken, effleureren (strijken), frictioneren (cirkelvorminge bewegingen), petrisseren (knedingen), vibreren en tapoteren (hakken, klappen en losschudden).

 •   Houding

 •   Oefeningen


  Les 2 Nek en Schouders

Alle spieren rondom de schouders

           Rotaties

               Oefeningen

Les 3 Armen, schouders en nek

 •   Rotaties

 •   Alle spieren rondom de schouder

 •   Arm en vingers

 •   Spiergroepen

 •   Oefeningen

  Les 4 Romp

   Buik
   Rugspieren Billen
   Oefeningen

  Les 5 Benen

 Alle spieren van benen, voeten en tenen Oefeningen

 •   Herhaling belangrijkste leerpunten

 •   Korte toets ten behoeve van het certificaat


De cursus is voorzien van koffie, thee, water en wordt afgesloten met een certificaat van deelname. Cursussen

Deep Muscular Technics by Alex van de Bilt (magnesium massage 2 dagen)
8,15 mrt
10, 11 apr
3, 10 mei
5 ,6 jun
Meer info

Deep Muscular Technics by Alex van de Bilt (magnesium massage,3 dagen)
8, 15, 22 mrt
10, 11 ,24 apr
3, 10, 17 mei
5, 6, 19 jun
Meer info

Deep Muscular Technics by Alex van de Bilt (magnesium massage, 4 dagen)
8, 15, 22, 29 mrt
10, 11 ,24, 25 apr
3, 10, 17, 24 mei
5, 6, 19, 20 jun
Meer info

Masterclass Deep Muscular Technics by Alex van de Bilt ( magnesium massage,4 dagen)
8, 15, 22, 29 mrt
10, 11 ,24, 25 apr
3, 10, 17, 24 mei
5, 6, 19, 20 jun
Meer info

Stoelmassages op maat
15, 22 febr
6, 7 mrt
26, 27 apr
15, 16 mei
21, 28 juni
Meer info

Stoelmassage preventief
15 febr
6 mrt
26 apr
15 mei
21 juni
Meer info

Stoelmassage curatief
22 febr
7 mrt
27 apr
16 mei
28 juni
Meer info

Body Scraping Massage
24 febr
28 apr
23 juni
Meer info

Extremiteiten massage met magnesium
27 febr,br>22 mrt
24 apr
17 mei
19 jun
Meer info

Manuele wervelcorrecties / tenniselleboog behandeling met magnesium
28 febr
29 mrt
25 apr
24 mei
5, 6, 19, 20 jun
Meer info

Balinese massage
20,21 mrt
Meer info

Thaise yoga tafelmassage basic
5, 12 apr
31 mei, 7 juni
Meer info

Thaise yoga tafelmassage advanced
19 april
14 juni
Meer info

Alex van de Bilt, Kerseboomgaard 10, 3981 LE Bunnik, 06-14 54 42 01
info@vandebiltopleidingen.nl | cursus locatie: Kloostergaarde 16, Schalkwijk
2021 Oxymoron design