vandebilt.nu
homeOver onsCursussenPakkettenNieuws

Graston / Cupping massage

Wat is een Graston Techniek massage?
Bij de Graston techniek maak je gebruik van unieke handinstrumenten met een gespecialiseerde vorm van massage die is ontworpen om het de beoefenaar te helpen gebieden van beperking te identificeren en het littekenweefsel te verbreken. Het wordt toegepast om het genezingsproces van de aangetaste weefsels te initiëren en te bevorderen met als doel het zelfhelende vermogen van het lichaam te activeren. 


Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van speciaal ontworpen instrumenten. Deze gereedschappen zijn gemaakt van roestvrij staal en zijn concaaf en convex van vorm. Ze hebben afgeronde randen en zijn niet scherp. De instrumenten worden gebruikt om gebieden met beschadigd weefsel te scannen en te detecteren. 

Met behulp van een kruislingse wrijving massage, waarbij wordt geborsteld of wrijvend tegen de korrel van het littekenweefsel, brengt de beoefenaar kleine hoeveelheden trauma opnieuw in het getroffen gebied. In sommige gevallen veroorzaakt dit proces tijdelijk een ontsteking in het gebied, wat op zijn beurt de snelheid en hoeveelheid bloedstroom in en rond het gebied verhoogt.

Bij welk soort cliënten kun je de technieken in te zetten?
Graston & cupping kun je voor heel veel klachten toepassen. Het doel is om verklevingen los te maken waardoor zuurstofrijk bloed weer optimaal kan stromen. Het bevordert de beweeglijkheid. Hiermee help je mensen met acute of langdurige klachten weer snel aan pijnverlichting, maar preventief kun je deze techniek ook gebruiken.

Voor wie/toelatingseisen?
Deze cursus is de ideale aanvulling op de DMT-cursus en geeft je extra tools in handen om op een afwisselende manier je massage te geven.

Wat ga je leren in de cursus?

  • Je leert diverse technieken met de Graston tools zoals: scannen, vegen, tokkelen, draaien, scheppen, frame, borstel op diverse gebieden zoals de enkel, knie, elleboog, dij en bekkengebied.

  • Je leert bij specifieke klachten welk specifiek instrument te selecteren: bijvoorbeeld bij een oedeem of litteken.

  • Je leert uit te leggen aan jouw cliënten wat de de voordelen, fysiologische reacties, indicaties en contra-indicaties zijn.

Dagindeling 

Na een kennismaking met de groep en theorie gaan we snel van start met de praktijk. Er zullen meerdere methoden worden gebruikt die consistent zijn met de verschillende niveaus van complexiteit van de leerdoelen. Uitleg, demonstraties, uitvoering, feedback, theorie, begeleide open oefeningen en probleemoplossing voor casussen worden afgewisseld.  


Eerst oefen je de techniek op jezelf en daarna ga je werken met je medecursist en na de pauze wisselen we om. Aan het einde van de dag heb je zelf ervaren wat Graston & Cupping massage met je doet en kun je de techniek gaan toepassen op je klanten.

De groepen worden bewust klein gehouden, zodat er altijd veel aandacht is voor de individuele cursist. We raden je aan gemakkelijk zittende (sport)kleding te dragen. Massageolie en alle overige materialen worden tijdens de cursusdag door ons verzorgd.


Vak docent met passie voor het vak
Tijdens de massage opleiding Triggerpoint therapie is Jacqueline in aanraking gekomen met Graston. Inmiddels weten mensen uit het hele land haar studio te vinden. Graston & Cupping massage kun je alleen als behandeling inzetten, maar zeker ook in combinatie met andere massagetechnieken.


Inschrijven

  • Inschrijven kan via het formulier op onze website (zie button hieronder) of kan telefonisch met Alex van de Bilt op 06 1454 42 01 of mail naar alexvandebilt@me.com.

Certificaat

De cursus wordt afgesloten met een papieren certificaat van deelname.


Kosten en data

De kosten voor de cursus is €325 (ex. BTW). Inclusief alle Graston materialen. Koffie en thee inbegrepen en je kunt gratis parkeren voor de deur. 

Data volgen in Schalkwijk

Na de cursus kan je?

  • Heb je praktische kennis van de Graston instrumenten, mogelijke effecten en voordelen van de behandelingen.

  • Identificeren welke technieken met welke instrumenten je kunt toepassen voor een goede behandeling rondom letsel, genezing en mogelijk reactiviteit.

  • De bewegingsvrijheid van jouw cliënt vergroten

  • Pijnklachten vrijwel direct verminderen

  • Het zelfhelende vermogen van het lichaam een boost geven

  • Kan je een extra discipline aanbieden voor jouw bestaande en nieuwe klanten om zo aan alle wensen te kunnen voldoen.

Aanvullende cursussen

Wil je sterker zijn in het behandelen van klachten dan is de populaire DMT (Deep Muscular Technics) cursus iets voor jou. Na deze cursus kan je jouw klanten nog sneller helpen. Wil je flexibel en/of bedrijfsmassages geven via de stoel? Dan zal onze klassieke stoelmassage cursus iets voor jou zijn: je leert alle technieken om in max 12 minuten massages te geven zonder dat het saai wordt voor de klant. Maar we hebben nog veel meer aanbod. Kijk dan vooral rechts of bel Alex van de Bilt voor meer info.


Ervaring van iemand
Geweldige cursus en instructies van Jaqueline. Deze cursus heeft me op het goede spoor gezet om een ​​enorm verschil te maken voor mijn patiënten.


Vervolgtraject & doorgroeimogelijkheden

Houd vooral onze website in de gaten voor open dagen en/of opfrissing dagen om elkaar nog meer te leren.
Naast de opleidingen heeft Alex van de Bilt ook zijn eigen praktijk op diverse locaties. Wij worden altijd blij voor nieuw talent en willen goede cursisten de kans geven om zich verder te ontwikkelen binnen Body-life als masseur.
Cursussen

triggerpoint basis
9 juni te Schalkwijk
Meer info

Hoofd massage
23 juni te Schalkwijk
Meer info

Basiskennis Voetreflex massage
Data volgen te Schalkwijk
Meer info

Hydrokussen massage
Data volgen te Schalkwijk
Meer info

Stoelmassages Compleet
Data volgen te Schalkwijk
Meer info

Masterclass Deep Muscular Technics by Alex van de Bilt ( magnesium massage,5 dagen)
Data volgen te Schalkwijk
Meer info

Extremiteiten massage met magnesium
Data volgen te Schalkwijk
Meer info

Deep Muscular Technics by Alex van de Bilt (magnesium massage, 4 dagen)
Data volgen te Schalkwijk
Meer info

Deep Muscular Technics by Alex van de Bilt (magnesium massage 2 dagen)
Data volgen te Schalkwijk
Meer info

Deep Muscular Technics by Alex van de Bilt (magnesium massage,3 dagen)
Data volgen te Schalkwijk
Meer info

Stoelmassage curatief
Data volgen te Schalkwijk
Meer info

Stoelmassage preventief
Data volgen te Schalkwijk
Meer info

Manuele wervelcorrecties / tenniselleboog behandeling met magnesium
Data volgen te Schalkwijk
Meer info

Alex van de Bilt, Kerseboomgaard 10, 3981 LE Bunnik, 06-14 54 42 01
info@vandebiltopleidingen.nl | cursus locatie: Kloostergaarde 16, Schalkwijk
2022 Axel van Dijk - design