vandebilt.nu
homeOver onsCursussenPakkettenNieuws

Basiskennis Triggerpoint

Welke cursus?

Masseurs of therapeuten krijgen vaak klanten binnen met chronische pijnklachten. 

Het zou kunnen zijn dat er spierknopen zijn ontstaan die ervoor zorgen dat de pijn niet overgaat. We noemen deze spierknopen; triggerpoints. Dit geeft een plaatselijke kramp in een spier waardoor je niet meer kan ontspannen. Triggerpoints kunnen hoofdpijn, pijn in de nek en kaak, in de onderrug of een tennisarm veroorzaken. Vaak bevinden deze triggerpoints zich om een andere plek heen dan waar het echte probleem zich voordoet. Door het volgen van de triggerpoint cursus krijg je handvatten om de bron van de klacht te achterhalen en te behandelen. Door een grondige analyse en klinisch redeneren kom je sneller tot een goed resultaat.


Bij welk soort cliënten kun je de technieken in te zetten?

Klanten met chronische pijnklachten maar ook mildere klachten zoals hoofdpijn en pijn in het lichaam. Maar ook zeker voor klanten met een emotionele belasting, stress of andere achterliggende problemen.


Voor wie/toelatingseisen?

Triggerpoint massage is een absolute meerwaarde voor elke massagetherapeut. 

Minimale basiskennis van Anatomie en fysiologie is vereist anders is het lastig om mee te komen in de les. Het is een mooie aanvulling voor alle masseurs die een bredere visie willen rondom myofasciale structuren en de biomechanica. Je krijgt meer begrip voor de werking van de verschillende systemen in het lichaam en hoe deze systemen samenwerken of elkaar juist belemmeren.


Wat ga je leren in de cursus?
Je gaat eerst leren wat triggerpoints zijn en hoe ze in het menselijk lichaam ontstaan. Je gaat ze deze dag echt leren voelen en ervaren. We leren je om met de juiste lokalisatie technieken triggerpoints op te sporen, we gaan je spieren leren kennen waar snel triggerpoints kunnen ontstaan en je krijgt inzicht in veel verschillende patronen waar de pijn van is afgeleid. Hierdoor krijg jij sneller inzicht bij het behandelen van klanten met (pijn) klachten. Nadat we de triggerpoints hebben gelokaliseerd gaan we aan de slag met het oefenen van technieken om de klant te behandelen. Na de behandeling stopt het niet. We leren je ook hoe je met je klanten een vervolgplan opstelt waar zelfmassage centraal staat. Het dagelijks zelf behandelen van de triggerpoints is de juiste aanvulling op de behandeling waardoor langdurige klachten zullen verdwijnen. Het is een cursus met verdieping van de spier kennis en de praktische informatie kan je gelijk toepassen in de praktijk.

Dagindeling 

In deze cursus ga je kijken, voelen en horen zodat iedereen het gemakkelijk oppakt. Onze groepen worden bewust klein gehouden, zodat er altijd veel aandacht is voor de individuele cursist. 


We starten eerst met de theorie om te snappen wat er gebeurt als een triggerpoint ontstaat en welke functies de spieren hebben. Op die manier kan je gericht aan het werk en gericht advies meegeven aan je klant. Begrip is 60% van de pijnbeleving. Na de theorie gaan we vooral aan de slag met de praktijk om zo effectief basis triggerpoints te kunnen behandelen.

We raden je aan gemakkelijk zittende (sport)kleding te dragen. Massageolie en alle overige materialen worden tijdens de cursusdag door ons verzorgd.


Vak docent met passie voor het vak

Regien de Booij geeft vol enthousiasme deze zeer relaxte en bewerkelijke massage. Ze brengt haar kennis over met een duidelijke werkwijze om veiligheid en hygiëne in acht te houden. Herhaling is kracht volgens Regien en na haar jarenlange ervaring met de hotstones is er veel mogelijk op verschillende vlakken om met de stenen te werken. 


Inschrijven

  • Inschrijven kan via het formulier op onze website (zie button hieronder) of kan telefonisch met Alex van de Bilt op 06 1454 42 01 of mail naar alexvandebilt@me.com.

Certificaat

De cursus wordt afgesloten met een papieren certificaat van deelname.


Kosten en data

De kosten zijn €195 (ex. BTW). Koffie en thee inbegrepen en je kunt gratis parkeren voor de deur. Geen stress dat je alle kennis en technieken van de dag niet kan onthouden: bij de cursus ontvang je ook een gratis reader (digitaal of papier) als naslagwerk.


Na de cursus kan je?

  • Effectief triggerpoints bij jouw klanten opsporen die klachten veroorzaken

  • Verschillende methodes toepassen om klachten te verhelpen

  • Jouw klanten advies geven hoe ze in de toekomst mogelijke pijnklachten kunnen verhelpen 

  • Zelfbehandeling instructies geven 

Daarnaast draagt deze cursus bij aan jouw persoonlijk ontwikkeling op het gebied van klachtenbehandelingen.

Aanvullende cursussen
Wil je sterker zijn in het behandelen van klachten dan is de populaire DMT (Deep Muscular Technics) cursus iets voor jou. Na deze cursus kan je jouw klanten nog sneller helpen. Wil je flexibel en/of bedrijfsmassages geven via de stoel? Dan zal onze klassieke stoelmassage cursus iets voor jou zijn: je leert alle technieken om in max 12 minuten massages te geven zonder dat het saai wordt voor de klant. Maar we hebben nog veel meer aanbod. Kijk dan vooral rechts of bel Alex van de Bilt voor meer info.

Vervolgtraject & doorgroeimogelijkheden

Houd vooral onze website in de gaten voor open dagen en/of opfrissing dagen om elkaar nog meer te leren. Naast de opleidingen heeft Alex van de Bilt ook zijn eigen praktijk op diverse locaties. Wij worden altijd blij voor nieuw talent en willen goede cursisten de kans geven om zich verder te ontwikkelen binnen Body-life als masseur. 
Cursussen

triggerpoint basis
9 juni te Schalkwijk
Meer info

Hoofd massage
23 juni te Schalkwijk
Meer info

Basiskennis Voetreflex massage
Data volgen te Schalkwijk
Meer info

Hydrokussen massage
Data volgen te Schalkwijk
Meer info

Stoelmassages Compleet
Data volgen te Schalkwijk
Meer info

Masterclass Deep Muscular Technics by Alex van de Bilt ( magnesium massage,5 dagen)
Data volgen te Schalkwijk
Meer info

Extremiteiten massage met magnesium
Data volgen te Schalkwijk
Meer info

Deep Muscular Technics by Alex van de Bilt (magnesium massage, 4 dagen)
Data volgen te Schalkwijk
Meer info

Deep Muscular Technics by Alex van de Bilt (magnesium massage 2 dagen)
Data volgen te Schalkwijk
Meer info

Deep Muscular Technics by Alex van de Bilt (magnesium massage,3 dagen)
Data volgen te Schalkwijk
Meer info

Stoelmassage curatief
Data volgen te Schalkwijk
Meer info

Stoelmassage preventief
Data volgen te Schalkwijk
Meer info

Manuele wervelcorrecties / tenniselleboog behandeling met magnesium
Data volgen te Schalkwijk
Meer info

Alex van de Bilt, Kerseboomgaard 10, 3981 LE Bunnik, 06-14 54 42 01
info@vandebiltopleidingen.nl | cursus locatie: Kloostergaarde 16, Schalkwijk
2022 Axel van Dijk - design